Blog
Modulul de organizare a pontajului

Modulul de organizare a pontajului

Angajații sunt considerați baza fiecărei afaceri. Fără contribuțiile lor semnificative, o companie sau o organizație nu poate rezista pe termen lung. Prin urmare, supravegherea și evaluarea angajaților asigură implicarea în atingere obiectivelor organizaționale.  

Indiferent cât de mare sau mică este afacerea, supravegherea angajaților este o activitate absolut necesară. Managerul de resurse umane are responsabilitatea de a menține disciplina la locul de muncă, precum și îndeplinirea tuturor atribuțiilor. Pe măsură ce angajații trebuie să rezolve tot mai multe sarcini simultan, există șansa ca unele dintre acestea să nu fie îndeplinite la timp sau chiar deloc. Controlul și urmărirea sarcinilor devin și mai dificile în companiile cu sute de angajați. Utilizarea unui modul de organizare a pontajului facilitează gestionarea ușoară a timpului petrecut de angajați într-un proiect sau pentru o anumită sarcină/subsarcină.  

Pontajul este instrumentul care ajută la întocmirea ștatului de plată. Managerii, șefii de departamente, specialiștii în resurse umane sau persoanele avizate țin evidența orelor de muncă prestate zilnic de fiecare salariat. Activitatea nu este deloc ușoară, chiar dacă la prima vedere așa pare. Pentru a eficientiza acest proces, specialiștii apelează la soft-uri performante de pontaj online.  

Beneficiile unui soft de pontaj online 

Prin modulul de organizare a pontajului poți monitoriza timpul de lucru al tuturor angajaților, indiferent dacă au program fix, flexibil sau dacă lucrează în ture. Este de mare folos și în cazul companiilor cu angajați care își desfășoară activitatea de la domiciliu. 

Având o interfață ușor de utilizat, angajații îți pot introduce singuri orele de lucru. Soft-ul este sigur și permite angajatorilor să verifice înregistrările efectuate de angajați.  

Din modulul de pontaj, responsabilii departamentului de resurse umane pot exporta datele în format Excel, similar vechilor fișe de prezență. Rapoartele au multiple opțiuni de configurare, filtre și setări în funcție de informațiile care prezintă interes. 

Pontajele sunt stocate în cloud și pot fi actualizate în permanență. Modulul de organizare a pontajului simplifică sarcina departamentului de resurse umane, iar personalul care se ocupă de salarizare va economisi timpul.  

Conform legislației, angajatorul are obligația de a ține evidența orelor de muncă prestate de salariați. Prin intermediul acestui modul online, managerii au în evidență orele de intrare și de ieșire ale angajaților.  

Timpuri noi, tehnologii noi 

Tehnologiile au reinventat modul de organizare a departamentelor de resurse umane. Companiile care s-au adaptat tehnologiilor din prezent sunt companiile care au înțeles ce beneficiile le pot aduce aceste invenții. Fiecare activitate realizată manual este consumatoare de timp. O resursă pe care afacerile nu o mai au.  

În mediul resurselor umane, competiția a devenit din ce în ce mai mare. Managerii și specialiștii fiind nevoiți să caute alternative tehnologice pentru a se menține clasament. O echipă de HR  eficientă are nevoie de cel mai bun SoftwareHR pentru a rămâne competitivă. În acest context, modulele online de organizare a pontajului sunt tot mai căutate. Obiectivul acestora fiind eficientizarea activităților. 

Pentru o mai bună organizare, SoftwareHR vă ajută să gestionați cu ușurință orele de lucru ale angajaților. Având în vedere importanța evidenței timpului de muncă, atât pentru salariat și angajator, cât și pentru instituțiile competente, modulul de organizare a pontajului poate fi un real ajutor.  

Distribuie