Blog
5 tendințe cheie pentru optimizarea programelor de formare și dezvoltare (L&D)

5 tendințe cheie pentru optimizarea programelor de formare și dezvoltare (L&D)

Ce este programul de formare și dezvoltare?

Formarea și dezvoltarea (L&D) este o funcție din cadrul unei organizații care este responsabilă de dezvoltarea cunoștințelor, abilităților și capacităților angajaților. Learning & development este o ramură a resurselor umane care are ca obiectiv ajutarea oamenilor să învețe noi competențe, astfel încât să fie motivați și productivi la locul de muncă.

 

5 tendințe cheie pentru optimizarea programelor de formare și dezvoltare:

Pregătirea virtuală:

Pandemia COVID-19 a accelerat tendința pregătirea virtuală, deoarece mulți angajați au fost nevoiți să lucreze de acasă și să participe la sesiuni de instruire online. Această tendință va continua în următorii ani, deoarece companiile recunosc beneficiile muncii la distanță și potențialul de economisire a costurilor și creșterea productivității. Drept urmare, organizațiile vor trebui să investească în platforme și instrumente de formare virtuală și să dezvolte strategii pentru furnizarea conținutului online. 

 

Gamificare și conținut interactiv:

Instruirea poate fi mai eficientă și mai antrenantă atunci când este interactivă, imersivă și când încorporează elemente de gamificare și joc. Organizațiile vor trebui să utilizeze conținut interactiv și gamificare pentru a face antrenamentul mai atractiv și mai eficient, folosind tehnici precum simulări, realitate virtuală, și jocuri pentru a oferi experiențe de învățare distractive și imersive.

 

Personalizare și individualizare:

Programele de formare personalizate și individualizate pot fi mai eficiente, deoarece iau în considerare stilurile, mediile și obiectivele unice de învățare ale fiecărui om în parte. Personalizarea în funcție de capacitățile și evoluția cursanților este cheia pentru a dezvolta un conținut de învățare de succes, care rezonează cu oamenii și care îi motivează să-și depășească limitările. Acest lucru asigură că angajații  vor rămâne pregătiți pentru schimbare ori de câte ori afacerea o cere.

 

Microlearning sau micro-învățare:

Tot mai des întâlnim persoane cu un deficit de atenție foarte mare, de aceea, angajaților li se poate părea dificil să se concentreze pe sesiuni de pregătire îndelungate. Drept urmare, există o tendință tot mai des întâlnită de a apela la microlearning, ceea ce permite cursanților să absoarbă informații în bucăți mai mici, mai ușor de gestionat.

 

Platformă flexibilă de învățare:

Este extrem de important ca organizațiile să se bazeze pe platforme de învățare flexibile, ușoare, inovatoare, dar intuitive, care încurajează utilizatorii să acceseze și să se angajeze cu conținutul rapid și eficient. Platforma aleasă trebuie să poată facilita actualizările constante, să fie flexibilă și un spațiu pentru toate vârstele și toate calificările. 

 

Cele mai solicitate abilități și competențe la locul de muncă

În general, peisajul global al formării și dezvoltării o să continue să evolueze deoarece organizațiile încearcă să răspundă nevoilor de schimbare ale angajaților și ale afacerii lor. Afacerile care investesc în programe de formare și dezvoltare vor fi mai bine pozitionate pe scara către succes, în ciuda mediului de afaceri din ce în ce mai dinamic și complex.

Îți dorești mai mult control asupra strategiei tale de formare și dezvoltare? Descoperă SoftwareHR, o platformă de resurse umane all-in-one care vă ajută să măsurați satisfacția angajaților, să înțelegeți nevoile angajaților dvs. și să le oferiți resursele de care au nevoie pentru a se dezvolta.

Distribuie