Blog
Modulul de recrutare a candidaților 

Modulul de recrutare a candidaților 

Cea mai mare provocare a momentului în domeniul resurselor umane este adaptarea la noile tendințe de recrutare. Potrivit statisticilor, 60% dintre candidați au renunțat procesul de aplicare pentru un loc de muncă la jumătatea drumului din cauza lungimii și complexității acestuia. Timpul pierdut de candidați într-un proces de recrutare interminabil este direct proporțional cu orele și resursele pierdute de companie. 

Dificultatea de a găsi oameni potriviți și competenți este o problemă cu care majoritatea recrutorilor se confruntă. În acest context, rămâne la latitudinea lor dacă își vor adapta tehnicile de recrutare la tendințele momentului. Cele mai noi tendințe de recrutare a candidaților se bazează pe instrumente avansate de software HR. Majoritatea companiilor au conștientizat beneficiile pe care le aduce tehnologia. Acestea apelează la instrumente software de recrutare și selecție din motive evidente, sunt eficiente, simple și atrag oameni talentați, ingenioși, care au aptitudini excelente.  

Ce avantaje are compania în urma implementării modulului de recrutare a personalului?   

Procesul de recrutare nu înseamnă doar anunțarea posturilor vacante și angajarea forței de muncă, ci implică un întreg proces care necesită o planificare atentă. De cele mai multe ori, în această activitate se implică managerii de resurse umane sau specialiștii în recrutare sau HR. Întregul departament de resurse umane colaborează pentru a determina cel mai bun profil al candidatului. După ce au fost finalizate profilul și cerințele, urmează etapa de promovare a job-ului pe toate platformele de recrutare disponibile. Acestea au scopul de a atrage cei mai potriviți candidați. 

Software HR & HCM este un sistem eficient de urmărire a candidaților și un software dinamic care vă simplifică procesul de recrutare. Modulul de recrutare poate ajuta companiile să găsească acea persoană calificată și potrivită pentru postul vacant. În plus, cu ajutorul platformei Software HR creați noi locuri de muncă, în funcție de câte locuri dispuneți, stabiliți abilități, îndatoririle, datele și alte informații despre recrutare. Și reveniți în orice moment pentru a revizui planul sau pentru a actualiza informațiile. De asemenea, se pot proiecta sondaje sau teste de abilitate, iar răspunsurile solicitantului vor fi stocate în cloud. La fel se întâmplă și cu CV-urile, scrisorile de motivație, etc., pe care le aveți salvate într-un singur loc.  

După cum vorbeam anterior, fiecare proces de recrutare necesită timp. În general, o mare parte din costurile de recrutare provin din timpul pe care echipa îl acordă sarcinilor administrative. Prin automatizarea recrutărilor din companie atenuați întârzierile, reduceți timpul și costurile de recrutare.  

Modulul de recrutare al candidaților îmbunătățește eficiența și productivitatea departamentului de resurse umane. Mai ales dacă interviurile sunt online.  

Pe lângă raportarea în timp real, modulul generează rapoarte de recrutare bazate pe diverși indicatori. Această funcție sporește rentabilitatea și eficiența, veți oferi servicii la standarde ridicate de recrutare.  

Acestea sunt câteva exemple despre cum digitalizarea și automatizarea procesului de recrutare poate reduce costurile de angajare și despre cum poate eficientiza procesele departamentului de HR. În plus, consolidează brandul de angajator și creează experiențe plăcute pentru candidați. În acest fel, modulul de recrutare îți va fi un aliat de încredere atât în reducerea costurilor, cât și în creșterea calității noilor angajări. 
 

Cum influențează prima impresie candidații? 

SoftwareHR îți pune la dispoziție toate instrumentele pentru a atrage și reține candidații. Pentru că 46% dintre candidați sunt impresionați de felul în care arată site-ul, anunțul și platformele unei companii. Acestea influențează în mod direct credibilitatea candidaților.  

Experiența candidaților poate afecta și modul în care lumea percepe brandul. Orice greșeală sau tratament necorespunzător al candidaților sunt înregistrate și diseminate. Astfel, afectează modul în care recrutați, gestionați și dezvoltați relațiile cu clienții și, în cele din urmă, performanța companiei. Investiția într-un software de recrutare poate îmbunătăți ratele de conversie ale candidaților de nivel superior. În continuare, poate avea un impact puternic asupra percepției oamenilor despre brand. Oamenii devin conștienți de valoarea pe care o aduce compania în piața muncii, prin urmare, și clienții devin mai activi.  

În concluzie, imaginea brandului este modelată în principal de experiența candidatului în procesul de recrutare. Aceasta determină relațiile viitoare cu angajații, relațiile cu clienții.  

 

 

 

Distribuie