Blog
Beneficiile utilizării unui software HR 

Beneficiile utilizării unui software HR 

Managementul resurselor umane este una dintre sarcinile provocatoare dintr-o organizație, deoarece satisface nevoile celor mai valoroase active ale unei organizații. Doar un angajat mulțumit și motivat își poate executa eficient îndatoririle la locul de muncă. Prin urmare, managementul resurselor umane trebuie să asigure resursele necesare angajaților, pentru ca aceștia să își îndeplinească sarcinile. Un specialist în domeniul HR ar trebui să lucreze constant la formarea și dezvoltarea angajaților din companie. 

Rezultatele calitative ale managementului resurselor umane sunt obținute doar printr-o abordare eficientă, structurată și profesională. Aici intervine rolul sistemului de resurse umane, care asigură eficientizarea oricărei sarcini, făcând-o mai structurată și mai productivă. 

Iată care sunt beneficiile pe care le poți obține în urma implementării unui sistem de resurse umane:

1. Creșterea productivității

Cu un sistem de resurse umane, compania poate automatiza o gamă largă de activități, în special pe cele cu caracter recurent: salarizarea, administrarea personalului, pontajul, etc. Potrivit McKinsey Global Institute, 56% dintre activitățile specialiștilor de resurse umane sunt repetitive. În acest mod, responsabilii acestor activități câștigă timp și energie pentru alte proiecte ale departamentului. Pe lângă beneficiile evidente ale departamentului de resurse umane, fiecare angajat din companie va profita de acest sistem. Angajații vor găsi doar prin câteva click-uri răspunsurile la întrebările din sfera resurselor umane. În varianta tradițională, ar fi fost necesar un schimb între angajat și departamentul de HR. Acest proces este doar un consumator de timp pentru ambele părți.  

2. Reducerea costurilor

Prin investiția în tehnologie, compania poate reduce costurile în multe moduri. Cercetările cantitative realizate de G&A Partners, au arătat că 9 din 10 departamente de HR nu au apelat la soft-urile digitale și încă se bazează pe rapoartele clasice pe hârtie. În aceste condiții, resursele materiale ale companiei au de suferit, la fel timpul este o resursă asupra căreia se resimt urmările. Dacă un sistem de resurse umane este pus în aplicare cu inteligență, compania poate atrage fără probleme atât beneficii economice, cât și strategice pe piață. Prin productivitatea și eficiența forței de muncă, companiei îi este asigurată rentabilitatea.

3. Centralizarea datelor

Săptămânal, 14 ore de muncă sunt pierdute din cauza sarcinilor care ar putea fi automatizate, ne asigură CareerBuilder. Din ce cauză? Accesul la diverse documente și rapoarte este îngreunat, iar unele informații sunt pierdute. Baza de date poate stoca, urmări și oferi acces la informațiile despre angajați. În plus, o bază de date elimină sau reduce semnificativ riscurile contabilității convenționale prin digitizarea și automatizarea documentelor companiei.

4. Eficientizarea comunicării dintre departamente și în cadrul acestora

Comunicarea la locul de muncă este foarte importantă și cu toate acestea, 86% dintre angajați și directori menționează că lipsa de comunicare și de colaborare sunt principalele cauze ale eșecurilor. Într-adevăr, comunicarea internă fluidă va contribui la îndeplinirea sarcinilor și, implicit, la succesul companiei. Atunci când companiile pun la dispoziție angajaților platforme avansate de comunicare, aceștia vor putea iniția cu mai mare ușurință un dialog.  

5. Diminuarea riscurilor și eliminarea erorilor umane

Un software management al resurselor umane asigură securitatea afacerii și reduce volumul de erori umane. Chiar și cel mai experimentat angajat face erori uneori, acest lucru se datorează oboselii, stresului, sarcinilor repetitive, lipsei de informații, etc. Cert este că, erorile pot avea un efect de domino asupra relațiilor cu clienții sau asupra reputației. Automatizarea proceselor elimină această variabilă, adesea imprevizibilă.  

6. Îmbunătățirea experienței angajaților

Oamenii au tendința de a părăsi, nu locurile de muncă. De fapt, studiile demonstrează că 75% dintre angajați au demisionat din cauza managerilor, nu a locului de muncă în sine.  

“Respect is how to treat everyone, not just those you want to impress.” — Richard Branson 

Construirea unei experiențe pozitive a angajaților nu este o sarcină ușoară, există multe de luat în considerare, de la oportunități de învățare și dezvoltare la bunăstarea angajaților. Un soft de resurse umane cu o interfață prietenoasă va ajuta angajații să se integreze mai ușor, să comunice eficient și să țină pasul cu volumul de sarcini. Angajații sunt cu siguranță printre beneficiarii deciziei unei organizații de a ține pasul cu tehnologia.  

 

SoftwareHR este o soluție software de management al resurselor umane concepută special pentru nevoile companiei. Aceasta este o soluție all-in-one, ce integrează procese precum managementul organizației, recrutarea și onboarding, evaluarea performanței, dar și softul de administrare de personal, pontajul, salarizarea și alte funcționalități. Comunicarea internă și facilitățile de self service pentru angajați sau analizele și rapoartele HR sunt integrate, de asemenea, în platforma SoftwareHR.  

Software-ul de management vine cu o facilitate eficientă de urmărire a absențelor și a orelor de lucru ale unui angajat. Această urmărire în timp real facilitează păstrarea evidenței angajaților și, astfel, aduce o schimbare calitativă în atitudinea forței de muncă din mediul de afaceri. Este un instrument simplu, ușor de utilizat și intuitiv prin intermediul căruia angajații ating potențialul lor maxim, sporind productivitatea și satisfacția generală. 

 

Distribuie