Blog
Automatizarea procesului de recrutare  

Automatizarea procesului de recrutare  

Piața globală a muncii se confruntă cu o problemă majoră: deficitul candidaților calificați corespunzător pentru ocuparea posturilor vacante. Creșterea numărului de locuri disponibile asociată cu lipsa candidaților calificați, îngreunează procesul de recrutare și creează competitivitate în rândul angajatorilor. Pentru a face față provocărilor din ultimii ani, specialiștii au dezvoltat noi sisteme de recrutare. Aceste soluții au la bază inteligența artificială prin care se automatizează întreg procesul de recrutare. Implementarea unei soluții software poate fi o variantă viabilă, astfel încât, selecția și recrutarea capitalului uman devin procese mai sigure. 

Vremuri noi, instrumente noi de recrutare

Software HR & HCM este un sistem eficient de urmărire a candidaților și un software dinamic de recrutare care vă simplifică procesul de recrutare. Pentru mai multe detalii despre softul de recrutare, click aici. 

Recrutarea angajaților presupune o muncă intensă pentru departamentul HR. Deși în teorie pare un proces cât se poate de ușor, găsirea unui candidat adecvat pentru poziția deschisă este o acțiune dificilă. Procesul de recrutare se întinde pe mai multe ramuri și domenii: marketing, branding, reputație. 

Când sunteți în căutarea unui potențial candidat sunt o mulțime de sarcini care trebuie îndeplinite. Descrierea jobului este o parte esențială în procesul de recrutare. Formularea unei descrieri amănunțite, care să le ofere candidaților cât mai multe informații, te va ajuta să atragi oameni bine pregătiți. Un software te va ajuta să revizuiești și să îmbunătățești descrierea cu ajutorul rapoartelor HR.  

Pentru companiile nu recrutează frecvent candidați, procesul manual de recrutare nu este greu. Dar atunci când sunt recrutați în fiecare an 2-3 candidați, s-ar putea ca gestionarea procesului de recrutare să devină un proces obositor pentru departamentul HR. Calcularea indicatorilor, centralizarea documentelor și a email-uri ar putea îngreuna întregul proces. În cazul acesta, un sistem software centralizat vă va ajuta să indexați CV-urile, să căutați eficient profilurile și să urmăriți solicitanții.  

Sistemele de administrare a candidaților devin din ce în ce mai populare. Pe lângă faptul că programele software de resurse umane automatizează părțile administrative ale procesului de recrutare, acestea contribuie și la îmbunătățirea experienței candidaților. O parte dintre solicitanții cu care compania va intra în contact, vor acorda o atenție sporită la experiența pe care au avut-o. Există sondaje care confirmă că strategiile de brand awareness și employer branding facilitează recrutarea. Branding-ul angajatorului reprezintă procesul continuu de a promova o companie în scopul atragerii, recrutării sau retenției personalului calificat. Aceste strategii vin ca urmare a importanței pe care o acordă angajații asupra reputației. Prin urmare, 86% dintre persoanele aflate în piața muncii afirmă că nu ar aplica sau nu ar continua să lucreze pentru o companie care are o reputație proastă.  

Atunci când optați pentru automatizarea proceselor de recrutare vă asigurați un mediu de lucru mai plăcut, o transparență deplină a muncii și o comunicare eficientă în timp real. Elementele de lucru sunt reprezentate vizual pe un panou Kanban, permițând membrilor echipei să vadă starea fiecărei lucrări în orice moment. Această metodă încurajează echipele să colaboreze și să ofere feedback rapid. Automatizarea înseamnă și reducerea timpului de decizie. Având la îndemână toate informațiile despre candidați și platforme care să faciliteze comunicarea între experții de resurse umane și management.  

Modulul de evaluare al soft-urilor vă poate ajuta să alegeți cel mai bun angajat din mulțimea de aplicații. Se pot organiza sesiuni de probe interactive pentru a vă convinge de aptitudinile candidaților. Această metodă poate reduce cu mult timpul alocat interviurilor și eficientizează procesul de recrutare.  

Tehnologia poate să reducă costurile companiei. Gândiți-vă câtă hârtie este consumată în decursul recrutării, angajării și onboarding-ului. Documentele sunt încărcate în platformă și stocate în Cloud, iar recrutorii au acces în orice moment la dosarele candidaților. În acest mod, este eliminată posibilitatea de a pierde contactul unuia dintre candidați.  

 Dacă ești manager, antreprenor sau specialist HR înseamnă că ești la curent cu opțiunile prezentate și conștientizezi necesitatea implementării unui software de recrutare. Nu trebuie să ratezi noutățile tehnologice prin care îți poți crea o echipă productivă.

Planifică o consultanță software gratuită și află cum te poate ajuta SoftwareHR să crești coeziunea și performanța echipei. 

 

Distribuie